Hopp til hovedinnhold

FAQ

Fadderfestivalen er for alle studenter ved Universitetet i Stavanger (UiS) (det inkluderer selvfølgelig også Erasmus studenter, internasjonale studenter og utvekslingsstudenter). Alle Fadderfestival deltakere må kjøpe billett gjennom MinSiS appen (Dette gjelder Faddere og nye UiS studenter). Billetten (den får du på epost etter kjøp, og som byttes inn i en t-skjorte som du får av dine Fadderledere) gir deg også en faddergruppe - som består av både nye og gamle studenter. Du og din faddergruppe vil være sammen hver dag under Fadderuka.

1. Bli kjent med studentlivet i Stavanger før Fadderfestivalen

UiS har laget en “Sjekkliste for nye studenter ved UiS”

Først og fremst kan det være greit å få på plass det grunnleggende før undervisningen starter. UiS har laget en en trinnvis sjekkliste til deg som ny student, når du har fullført den er du good to study.

Last ned “Min SiS”-appen før fadderuka!

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) står bak den brukervennlige “Min SiS”-appen som på en oversiktlig måte viser alle tilbudene du som UiS student har. Gjennom appen kan du også kjøpe billett til Fadderfestivalen ved UiS, her legges det også ut årets program, ofte stilte spørsmål og se hvilke gode tjenester som finnes for studenter i Stavanger!

Kjøp alle pensumbøkene du trenger på SiS bok

SiS bok kan du kjøpe alt du trenger av pensumbøker og kompendium-hefter + annet “stash” (skrivesaker). SiS bok holder til på Kitty Kiellands Hus, Campus Ullandhaug.

Fra en aktiv student til enn annen, her er aktivitetstilbudene som tilbys ved Universitetet i Stavanger.

På Campus Ullandhaug liggerSiS Sportsenter som tilbyr treningssenter, klatring og gruppetimer fra 249 NOK mnd for studenter. I samme bygg holder UiSi – Universitetet i Stavangers Idrettslag til, og har ansvar for å gi UiS studenter et bredt spekter av sportstilbud. UiSi tilbyr blant annet fotball, volleyball, lacrosse, salsa, friluftsliv, golf, E-sport, og mye mer for 150 NOK per semester (OBS! Det presiseres at medlemskap på SiS Sportsenter kan tilkomme).

UiS-studenter har ikke kantine, vi har SiS Kafeer.

“God, sunn og næringsrik mat. Laget fra bunnen av – uten billige triks og juks. Det er vår oppskrift på drivstoff til aktive studenter” - Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

SiS Kafé driver 6 spisesteder:

- Kafé Sentralen (Arne Rettedals hus - Campus Ullandhaug)
- Optimisten (Kjølv Egelands hus – Campus Ullandhaug)
- Bokkafeen (Kjølv Egelands hus - Campus Ullandhaug)
- Humanisten (Hulda Garborgs hus - Campus Ullandhaug)
-Piaget lunsjbar (VID - Sandnes)
- Musikanten (UIS - Bjergsted)

Hvordan få en bedre studenthverdag - SiS helse

SiS helse er et gratis helsetilbud til deg som har betalt semesteravgift og som er student ved Universitetet i Stavanger. Dette inkluderer blant annet gratis:

- Selvtesting av kjønnssykdommer (klamydia og gonoré).
- SiS helse hjelper deg, sånn at du kan ta vare på din psykiske helse i en travel studiehverdag.
- Veiledning og samtaler med helsesykepleier Kari Haugen i SiS helse.
- SiS Helse spanderer halve tannlege regningen.
- Og husk! du har rett til å bytte fastlege to ganger pr kalenderår.

Rimelige studentboliger i Stavanger eiet og driftet av SiS

SiS Bolig har alt fra hybler til studioleiligheter og familieboliger. Priser fra kr. 3 200,– til kr. 9 050,– pr. md.

Fra en student til enn annen, her er Facebookgruppene du burde følge!

Følg Facebook-gruppen Universitetet i Stavanger - UiS for å holde deg oppdatert på studentmiljøet i Stavanger. Er du internasjonal student eller bare vil bli kjent med internasjonale studenter burde du følge International Students' Union - Stavanger, og University of Stavanger.

Fra en politisk student til en annen, slik kan du engasjere deg i studenthverdagen!

Det å engasjere seg i studentmiljøet er den nest beste måten å bli kjent med folk etter Fadderuka :) Nesten alle studieretninger har en linjeforening som driver relevant aktivitet knyttet til studiets temaer og i tillegg finnes mange uavhengige studentorganisasjoner. Hvis du ikke finner en organisasjon som passer for deg, kan du lage din egen!

Studentorganisasjonen StOr kjemper for studentenes rettigheter, og spørsmål knyttet til å engasjere seg kan rettes til de! Vil du prøve deg som studentpolitiker kan du stille i en av listene (studentpartiene) og kjempe fram din fanesak i Studentparlamentet.

Ikke minst kan du melde deg som frivillig for studentbaren Tappetårnet eller Folken som er i sentrum. Kanskje best av alt er det å melde seg til Fadderstyret og få muligheten til å lage tidenes fadderuke. Vi anbefaler deg å være med å arrangere neste års fadderuke med Fadder 2022! Enten i form av deltakelse i Fadderstyret, som Fadderleder eller Fadder<33.

2. Bli med på Fadderfestivalen 2021

Jeg skal starte første året på UiS til høsten, hvordan melder jeg meg på fadderuken? (Fadderbarn)

1. Ikke kjøp billett til Fadderfestivalen før du har fått studieplass på UiS.
2. Når du har fått studieplass ved UiS kan du kjøpe din billett til Fadderfestivalen ved å laste ned MinSiS appen - her finner du enkelt billettsiden ved å trykke på “Fadderuka på UiS” og skrolle ned på siden. Trykk så på “Billetter” og fullfør registrering med et par viktige spørsmål samt betaling.
3. Du blir kontaktet av dine Faddere (studenter som har fullført minst ett år ved UiS) på Facebook innen 4.august. Her vil du få mer info ang program, oppmøtested og bli tildelt blå Fadder t-skjorte som er din inngangsbillett til Fadderfestivalen.

Har du ikke blitt kontaktet av dine Faddere innen 4.august, kontakt Fadderansvarlig Malin og Andreas Fadderansvarlig@gmail.com.

Jeg er student ved UiS, og ønsker å være Fadder for nye studenter som starter til høsten, hvordan melder jeg meg på fadderuken? (Fadder)

(PS. Hvis du er kommende andreårsstudent kan du søke som Fadderbarn i år også om fadderuka i fjor ikke ble slik du ønsket):

  1. Melde deg som Fadder i dette skjemaet.
  2. Faddere må kjøpe inngangsbillett til Fadderuka på lik linje som de nye studentene (Fadderbarna). Kjøp din billett til Fadderfestivalen ved å laste ned MinSiS appen - her finner du enkelt billettsiden ved å trykke på “Fadderuka på UiS” og skrolle ned på siden. Trykk så på “Billetter” og fullfør registrering med et par viktige spørsmål samt betaling.
  3. Du blir kontaktet av din(e) Fadderleder(e) på Facebook innen 29.juli. Her vil du få mer info ang program, oppmøtested og bli tildelt gul Fadder t-skjorte som er din inngangsbillett til Fadderfestivalen.

Har du ikke blitt kontaktet av din(e) Fadderleder(e) innen 29.juli, kontakt Fadderansvarlig Malin og Andreas på e-post Fadderansvarlig@gmail.com.

Jeg vil være med på Fadderfestivalen men vil ikke være Fadder for nye studenter, hva gjør jeg da? (Frivillig)

Går du ikke på UiS eller er en UiS student som ikke ønsker å være fadder for nye studenter kan du være frivillig 2 dager og få 3 dager gratis festivaldager. Mer informasjon om å melde seg som frivillig kommer fortløpende i våre kanaler på instagram @uisfadder og våre facebook sider.

3. Fadderfestivalen 2021

Hvor foregår Fadderuken?

Årets fadderuke foregår både på campus og i Stavanger by, samt noen aktiviteter utenfor byen. Som i fjor, blir det også i år planlagt for flere arrangementer med færre deltakere for å begrense antall personer samlet på ett sted. Vi vil sørge for informasjon om hvordan en kommer seg til de ulike arrangementene.

Hva skjer i Fadderuken?

I regi av Fadder arrangeres det et program for enhver smak i perioden 16.- 20 august 2021. Program kommer, stay tuned ;) og mens du venter, last ned “Min SiS”-appen!

Hvor mange billetter er det til Fadderfestivalen ved Universitetet i Stavanger?

Det er ikke satt noe maksgrense på antall billetter. Det er viktig for oss at alle som vil kan delta!

Er Fadderfestivalen i Stavanger gratis?

Nei, Fadderfestivalen ved UiS er ikke gratis for nye studenter og Faddere. Fadderfestival billetten koster 400 NOK og gjelder for alle aktivitetene som er i regi av Fadder UiS 2021. Billetten er likevel sterkt subsidiert av våre samarbeidspartnere, og tenk på at du får en 5 dagers festival for en ganske så billig penge! Billetten kommer i form av t-skjorte, som du får tildelt av dine faddere ved studiestart, 16.juli 2021.

Hva er fristen for å kjøpe billett til Fadderfestivalen 2021?

Billettsalget vil være åpent under Fadderfestivalen 16.-20 august. Vi oppfordrer likevel alle faddere til å kjøpe billett minst tre uker før fadderuka, og fadderbarn til å kjøpe med en gang de har bestemt seg for og kommet inn på studiet ved UiS.

Hvordan fordeles årets Fadderprogram?

Programmet under fadderuken vil finne sted på to ulike Fadderfestival-områder. Det ene ligger på Campus Ullandhaug, det andre i Stavanger Sentrum utenfor Oljemuseet. Plass på områdene tildeles gruppene de ulike dagene, og Fadderledere og Faddere vil ha full oversikt over hvor dere skal være de ulike dagene.

Det vil også være mulig å melde seg på enkeltaktiviteter utenfor områdene, alene eller med faddergruppen din!

Hva er en faddergruppe, og hvor mange studenter består en faddergruppe av?

På bakgrunn av smittevern, holder vi faddergruppene til et antall som passer med anbefalingen til enhver tid om hvor mange man kan samle i private hjem. Per nå betyr det at gruppene har en størrelse på 10-20 personer. Faddergruppene skal som en tommelfingerregel være studenter som går samme studieløp.

Hvordan kan fadderuka se ut ved Universitetet i Stavanger i år?

I år har Fadderfestivalen to Fadderområder, ett i sentrum (Geoparken) og ett på Campus Ullandhaug. Under er det en oversikt over ulike scenarioer og hva det vil si for fadderuka i Stavanger. OBS! DETTE KAN ENDRES

TRINN 3

Uten korona sertifikat

Ullandhaug: 200 pers x 4 kohorter = 800 pers

Sentrum: 200 pers x 2 kohorter = 400 pers

Med korona sertifikat

Ullandhaug: 500 pers x 3 kohorter = 1500 pers

Sentrum: 500 pers x 2 kohorter = 1000 pers

TRINN 4

Uten korona sertifikat

Ullandhaug: maks 1500 pers

Sentrum: maks 1500 pers

Med korona sertifikat

Ullandhaug: maks 5000 pers

Sentrum: maks 5000 pers

Det arrangeres flere aktiviteter rundt i Stavanger by og utenfor byen. I år blir det blant annet familiedager på Jernaldergården, mer pubrun, minigolf, Bowling på Lucky Bowl, tur til Preikestolen, og escaperoom på Jernaldergården.

Hva er Knutepunktet?

Knutepunktet er området midt på campus mellom Hovedbygningen Arne Rettedal og Studentenes hus.

Hva er Tappetårnet?

Tappetårnet er studentbaren på UiS Campus Ullandhaug og ligger i første etasje i studentenes hus, rett ovenfor Arne Rettedals hus.Tappetårnet er åpent hele fadderuken, og hver torsdag gjennom hele året.Tappetårnet kan by på hyggelige priser og hyggelig atmosfære. Baren driftes av frivillige, så her er det bare å møte opp og støtte opp under det lokalestudentmiljøet.

Hva er Folken?

Folken er et konsertlokale i Stavangersentrum. Her vil det arrangeres konserter og musikkquiz. Folken ble åpnet som studenthus i 1988 og driftes i dag av Stiftelsen Studentersamfunnet Folken.

4. Covid - 19

Hvor kan jeg finne informasjon om koronaviruset?

Det ligger informasjon på våre hjemmesider under fanen Covid-19. For mer utfyllende informasjon anbefaler vi å gå inn på helsenorge.no eller sjekk Stavanger kommunes for lokal oppdatering.

Er det farlig å være med på fadderuken?

Nei, det er det ikke. Om en følger de gjeldende rådene for smittevern vil fadderuken være en trygg opplevelse. Fadderuken legger til rette for å følge alle de gjeldende rådene for smittevern, så om en vasker hendene hyppig, holder avstand til andre og holder seg hjemme hvis man er syk kommer det til å gå helt fint. Vi i Fadderstyret følger korona situasjon tett, og vil gjøre endringer i programmet om det oppstår et behov for det. Vi oppfordrer også våre deltakere om å vaksinere seg når de får muligheten.

Blir man testet for korona i fadderuken?

Dersom Fadderstyret går for en løsning med korona sertifikat vil vi også gi dere mulighet til å hurtigteste i forkant av arrangementet. Det betyr at du ikke behøver å stresse for at du ikke har fått vaksine før fadderuka - alle skal kunne være med!

Generelt om du har symptomer eller har vært i kontakt med noen som har fått påvist smitte anbefaler vi deg å ta kontakt med Stavanger Legevakt på 116117 for videre rådgivning.

Hva slags tiltak blir gjort i henhold til korona situasjonen?

Alle arrangementer i fadderuken vil legge til anbefalt mellom deltakere. Det vil også legges til rette for at en kan vaske hendene ofte, og det vil bli satt ut desinfeksjonsmiddel ved alle arrangementer. Vi samler også inn kontakt informasjon for alle deltakere for eventuell smittesporing.

Vi ønsker å gjenta fjorårets smittevernsuksess, samtidig som vi øker kapasiteten og gjør plass til enda flere studenter i august. Forskjellen fra i fjor er at vi dele fadderfestivalen inn i tre områder. Det blir to områder på Campus Ullandhaug, og ett i sentrum. Med tredelingen vil vi lettere kunne tilpasse oss smitteforholdene og gi plass til flere studenter. Er det for eksempel lov med 500 personer på et utendørsarrangement i august, kan vi invitere 1500 studenter, isteden for bare 500.

5. Engasjert

Jeg har lyst å være medlem i en organisasjon eller forening ved UiS, hva gjør jeg?

Alle Linjeforeninger og studentorganisasjoner har fått mulighet til å engasjere seg og vise seg fram under fadderuka. De vil du se som en del av program, og som verter for noen av arrangementene.

Hva er en linjeforening og hvordan finner jeg den?

Som en tommelfingerregel skal alle studiene på UiS har en egen linjeforening. Linjeforeningen har som formål å skape sosialt samhold, og legge til rette for sosiale og faglige sammenkomster for studenter som tar samme studieretning. Noen av linjeforeningene finner du på UiS.no

Hvorfor bør jeg gå på Tappetårnet og Folken?

Tappetårnet og Folken fungerer som en møteplass for studentene. Hvis du ønsker å treffe nye folk som ikke går på ditt studie er dette stedet å gå. Her er det også supre muligheter for å sosialisere og få være frivillig i to flotte kulturinstitusjoner.

Hva skjer på Folken i løpet av semesteret?

Folken er studentenes uteplass i Stavanger sentrum. I løpet av året holder de mange ulike arrangementer og konserter. Som student får du alltid en billigere pris på konsertene. Det er også mulig å leie Folkens lokaler til egne arrangementer. Vi anbefaler å sjekke ut Folken også under Faderuken!

Hva skjer på Tappetårnet I løpet av semesteret?

Tappetårnet er Studentbaren på campus og er drevet av Studenter for studenter, og har ordinær åpningstid hver torsdag hele semesteret. Linjeforeninger og studentorganisasjoner kan også leie Tappetårnet tirsdager, onsdager, fredager og lørdager til egne arrangementer. Tappetårnet holder også ulike større arrangementer i løpet av året slik som Oktoberfest og Husfest.

FAQ

The Fadderfestival on the University of Stavanger (UiS) is for all students on UiS (inclusive Erasmus students)! All Fadderfestival participants must buy a ticket (Faddere and new UiS students). The ticket also gives you a Faddergroup - with both old and new students. You and your faddergroup will be together every day during the "fadderweek".

Get to know student life in Stavanger before the Fadderfestival


UiS has created a "Guide for new students"

First and foremost, it’s good to have the basics in place before you properly enter the Stavanger-student life. UiS has made a step-by-step checklist for you as a new student, once you have completed it you are good to study!

Download the "My SiS" app before the Fadderfestival!

The Student Association in Stavanger (SiS) is behind the user-friendly "My SiS" app which in a clear way shows all the offers you as a UiS student have. Through the app, you can also buy a ticket to the Fadderfestival at UiS, this year's program, frequently asked questions and much more is also posted here!

Buy your semester books at SiS book

At SiS bok you can buy everything you need from textbooks and compendium booklets + helpful stationery. SiS book is located at Kitty Kiellands Hus, Campus Ullandhaug and has all the books in your curriculum.

From one active student to another, here are the activity offers offered at the University of Stavanger.

On Campus Ullandhaug is SiS Sportssenter which offers fitness center, climbing and group lessons from 249 NOK months for students. The same building houses UiSi - the University of Stavanger's Idrettlsag, and is responsible for providing UiS students with a wide range of sports. UiSi offers, among other things, football, volleyball, lacrosse, salsa, outdoor life, golf, E-sports, and much more for NOK 150 per semester (NOTE! It is emphasized that membership at SiS Sports Center may apply).

UiS students do not have a canteen, we have SiS Cafes.

“Good, healthy and nutritious food. Made from scratch - without cheap tricks and cheating. This is our recipe for fuel for active students ”- Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

SiS kafé operates 6 Cafés:

- Kafé Sentralen (Arne Rettedals hus - Campus Ullandhaug)
- Optimisten (Kjølv Egelands hus – Campus Ullandhaug)
- Bokkafeen (Kjølv Egelands hus - Campus Ullandhaug)
- Humanisten (Hulda Garborgs hus - Campus Ullandhaug)
- Piaget lunsjbar (VID - Sandnes)
- Musikanten (UIS - Bjergsted)

How to have a better student everyday life - SiS health

SiS health is a free health service for you who have paid a semester fee and who are a student at the University of Stavanger. This includes, among other things, free of charge:

- Conversation therapy, advice and guidance via video or out on a stroll.
- SiS helse can help you overcome light psychiatric problems related to your life as a student and young adult, as well as different kinds of life crises.

Affordable student housing in Stavanger owned and operated by SiS

SiS Bolig has everything from dormitories to studio apartments and family homes. Prices from 3 200 NOK pr. md to 9 050 NOK pr. md.

From one student to another, here are the Facebook groups you should follow!

Follow the Facebook group Universitetet i Stavanger - UiS to stay up to date on the student community in Stavanger. If you are an international student or just want to get to know international students, you should also follow International Students' Union - Stavanger, and the University of Stavanger.

From one political student to another, this is how you can get involved in student life!

Getting involved in the student community is the second best way to get to know people after Fadderuka :) Almost all fields of study have a line association that conducts relevant activity related to the study topics and in addition there are many independent student organizations. If you can not find an organization that is right for you, you can create your own!

The student organization StOr fights for the students' rights, and questions related to getting involved can be directed to them! If you want to try out the role of student politician, you can join one of the student parties) and fight for your main issues in the Student Parliament.

Also, you can sign up as a volunteer for the student bar Tappetårnet on campus Ullandhauf or Folken which is in the city center. Perhaps best of all is to sign up for the Fadder-board and get the opportunity to create the sponsor week of all time. We recommend you to join next year's Fadderweek in 2022! Either in the form of participation in the Board, as a Fadder Leader or a Fadder <33

2. Join the Fadderfestival 2021


Fadderkid - New students on UiS (exchange students, Erasmus students, International students)

I will start the first year at UiS this autumn, how do I register for the Fadderfestival?

1. Do not buy a ticket to the Fadderfestival until you have been offered a place at UiS.
2. Once you have been offered a study place at UiS, you can buy your ticket to the Fadderfestival by downloading the “MinSiS app” - here you can easily find the ticket page by clicking on "Fadderuka 2021” → “Fadderfestival at UiS” and scrolling down the page. Then press "Tickets" and complete registration with a few important questions as well as payment.
3. You will be contacted by your Fadders (students who have completed at least one year at UiS) on Facebook by 4 August. Here you will get more info about the program, meeting place and be awarded a blue Fadder t-shirt which is your entrance ticket to the Fadderfestival.

If you have not been contacted by your Fadders by 4 August, contact Fadderresonsible Malin and Andreas Fadderansvarlig@gmail.com.

Fadder - Existing student at UiS

I study at UiS and want to be a Fadder for the new students who start this autumn during the Fadderestival (PS. If you are an upcoming second-year student, you can apply as a Fadderkid this year as well if you didn't get the fadderweek you wanted last year):

1.Sign up for Fadder on this form.
2. Fadders must buy an entrance ticket to the Fadderfestival in the same way as the new students (Fadderkids). Buy your ticket to the Fadderfestival by downloading the “MinSiS” app - here you can easily find the ticket page by clicking on "Fadderweek at UiS" and scroll down the page. Then press "Tickets" and complete registration with a few important questions as well as payment.
3. You will be contacted by your Fadderleader (s) on Facebook by 29 July. Here you will get more info about the program, meeting place and be awarded a yellow Fadder t-shirt which is your entrance ticket to the Fadderfestival.

If you have not been contacted by your Fadderleader(s) by July 29, contact Fadderresponsible Malin and Andreas at fadderansvarlig@gmail.com.

I want to participate in the Fadderfestival but do not want to be a Fadder for new students, what do I do then? (Voluntary)

If you do not go to UiS or are a UiS student who does not want to be a Fadder for new students, you can volunteer 2 days and get 3 days free festival days. More info on this coming soon.

3. The Fadderfestival 2021

Where does the Fadderfestival take place?

This year's Fadderfestival takes place both on campus and in Stavanger city, as well as some activities around in the Stavanger Area. Like last year, it is also planned this year for more events with fewer participants to limit the number of people gathered in one place. We will provide information on how to get to the various events.

What happens in the Fadderfestival?

Under the festival, a program that suits all will be arranged in the period 16-20 August 2021. Program is coming, stay tuned;) and while you wait, download the "My SiS" app!

How many tickets are there for the Fadderfestival at the University of Stavanger?

There´s an unlimited amount of tickets to the Fadderfestival. Everyone who wants to can join!

Is the Fadderfestival in Stavanger free?

No, the Fadderfestival at UiS is not free for new students, exchange students and Fadders. The Fadderfestival ticket costs 400 NOK and applies to all activities under the auspices of Fadder UiS 2021. The ticket is still heavily subsidized by our partners, and keep in mind that you get a 5 day festival for a fairly cheap money! The ticket comes in the form of a t-shirt, which you will be handed out by your Fadderleader on the first day of the Fadderfestival, 16 July 2021.

What is the deadline for buying a ticket to the Sponsor Festival 2021?

Ticket sales will be open during the Fadderfestival 16-20 August. We still encourage all Fadders to buy a ticket at least three weeks before the Fadderfestival, and Fadderkids (new students, exchange students, international students) to buy as soon as they have decided on and entered the study at UiS.

How is this year's Fadderfestival Program distributed?

The program during the Fadderfestival will take place in two different Fadderfestival areas. One is located on Campus Ullandhaug, the other in Stavanger City Center outside Geoparken. It will also be possible to sign up for individual activities outside the areas.

What is a “faddergroup”, and how many students does a “faddergroup” consist of?

To control the coronavirus, There will be faddergroups in the size of what is allowed as the number of guests in private homes. As of now this means 10-20 people . As a rule of thumb, the fadder goup must be students who take the same course of study.

What can the Fadderfestival look like at the University of Stavanger this year?

This year, the Fadderfestival has two Fadder areas, one in the city center (Geoparken) and one on Campus Ullandhaug. Below is an overview of different scenarios and what it means for the Fadderfestival in Stavanger.

Reopening STEP 3

Without corona certificate
- Ullandhaug: 200 pers x 4 cohorts = 800 pers
- City Center: 200 pers x 2 cohorts = 400 pers

With corona certificate
- Ullandhaug: 500 pers x 3 cohorts = 1500 pers
- City Center: 500 pers x 2 cohorts = 1000 pers

Reopening STEP 4

Without corona certificate
- Ullandhaug: max 1500 pers
- City center: max 1500 pers

With corona certificate
- Ullandhaug: max 5000 pers
- City center: max 5000 pers

Several activities are arranged around Stavanger city and outside the city. This year there will be family days at Jernaldergården, more pubrun, Fadderfood for 100 NOK, mini golf, Bowling at Lucky Bowl, a trip to Preikestolen, and an escape room at Jernaldergården.

What is the Knutepunktet?

The Knutepunktet is the area in the middle of the campus between the main building Arne Rettedal and the Students' House (SH).


What is the Tappetårnet?

Tappetårnet is the student bar at UiS Campus Ullandhaug and is located on the ground floor of the students' house (SH), directly above Arne Rettedal's house. Tappetårnet is open throughout the Fadderfestival, and every Thursday throughout the year. The bar is run voluntarily, so here you just have to show up and support the local student community.

What are Folken?

Folken is a concert venue in Stavanger Center. Concerts and music quizzes will be arranged here. Folken was opened as a student house in 1988 and is today run by the Student Society Society Foundation. This is a great way to meet others and gain experience as well as getting to know the Stavanger community!

4. Covid - 19

Where can I find information about the coronavirus?

Information is available on our website under the tab Covid-19. For more detailed information, we recommend going to helsenorge.no or check Stavanger kommune for local updates.

Is it dangerous to participate in the Fadderfestival?

No, it is not. If you follow the current advice for infection control, the Fadderfestival will be a safe experience. The Fadderfestival makes it easy to follow all the current advice for infection control, so if you wash your hands frequently, keep your distance from others and stay at home if you are ill, it will go just fine. We in the Fadder-board follow the corona situation closely, and will make changes to the program if there is a need for it.

Are you tested for corona at the Fadderfestival?

If the Fadder-board goes for a solution with a corona certificate, we will also give you the opportunity to test quickly in advance of the event. This means that you do not have to stress that you have not received a vaccine before the Fadderfestival - everyone should be able to participate!

In general, if you have symptoms or have been in contact with someone who has been diagnosed with infection, we recommend that you contact the Stavanger Emergency Room on 116117 for further advice.

What kind of action is taken according to the corona situation?

All events in the Fadderfestival will facilitate a meter distance between participants. Arrangements will also be made for hands to be washed frequently, and disinfectant will be applied at all events. We also collect contact information for all participants for any infection tracking.

We want to repeat last year's infection control success, at the same time as we increase capacity and make room for even more students in August. The difference from last year is that we divide the Fadderestival into three areas. There will be two areas on Campus Ullandhaug, and one in the city center. With the three divisions, we will be able to more easily adapt to the infection conditions and make room for more students. For example, if it is allowed with 500 people at an outdoor event in August, we can invite 1500 students, instead of just 500.

5. Engasjert / Engaged

I want to be a member of an organization or association at UiS, what do I do?

All Line Associations and student organizations have been given the opportunity to get involved and show themselves during the Fadderfestival. You will see them as part of the program, and as hosts for some of the events.

What is a student association and how do I find it?

As a rule of thumb, all studies at UiS have their own student association (norwegian: linjeforening). Student association aims to create social cohesion, and facilitate social and academic gatherings for students who take the same field of study. Some of the line associations can be found at UiS.no

Why should I visit Tappetårnet and Folken?

Tappetårnet and Folken function as a meeting place for the students. If you want to meet new people who do not go to your study this is the place to go.

What happens at Folken during the semester?

Folken is the students' patio in the center of Stavanger. During the year they hold many different events and concerts. As a student, you always get a cheaper price at the concerts. It is also possible to rent Folkens premises for your own events.

What happens at Tappetårnet during the semester?

Tappetårnet is the Student Bar on campus and is run by Students for students, and has regular opening hours every Thursday throughout the semester. Line associations and student organizations can also rent Tappetårnet on Tuesdays, Wednesdays, Fridays and Saturdays for their own events.

Tappetårnet also holds various major events during the year, such as Oktoberfest, Husfest and semester closings.