Hopp til hovedinnhold
Sist oppdatert: 01.09.2021 12:17

Personvernerklæring for applikasjonen «MinSiS»

Studentsamskipnaden i Stavanger (heretter kalt SiS) er behandlingsansvarlig for personopplysningene dine når du benytter deg av appen «MinSiS». En behandlingsansvarlig har ansvaret for at dine personopplysninger behandles i henhold til personvernregelverket.

Nedenfor følger en forklaring på hvorfor, hvordan og hvor lenge SiS behandler dine personopplysninger i appen «MinSiS». Til slutt vil du kunne lese om dine rettigheter, det vil si hva du kan gjøre dersom det er noe du ikke er enig i eller om du trenger mer informasjon om hva og hvordan vi behandler dine opplysninger.

Innlogging/Registrering:

Når du har lastet ned appen kan du logge deg inn på to måter:

  • Feide-innlogging: som student har du kanskje allerede en Feidebruker. Appen legger til rette for at du kan bruke din Feide-konto for innloggingen. Dersom du benytter deg av Feide for innlogging, samtykker du til at SiS kan hente inn informasjon om ditt navn, studiested, emner og student e-post. Les mer om samtykke i Feide her: https://www.feide.no/personvern-og-samtykke
  • Manuell konto: Det kan også opprettes en manuell konto. For opprettelsen av en manuell konto, må du oppgidin e-post adresse og angi et passord. Du kan også velge studiested.

Formålet med denne informasjonen er å opprette en unik bruker for deg i appen. Du kan også velge å bruke appen uten å måtte logge inn. Dersom du velger å opprette en bruker i appen kan SiS behandle disse personopplysningene for å oppfylle avtalen med deg om å gi deg en unik bruker i appen. Vi lagrer denne informasjonen så lenge du bruker appen. Dersom du ikke ber om at opplysninger skal bli slettet, vil opplysningene slettes etter ett år inaktiv bruk.

Introduksjon:

Øverst på startsiden i appen kan du trykke deg gjennom en introduksjon som presenterer alle tjenester som tilbys av SiS. Etter hvert avsnitt kan du huke av på om du kjenner til tjenesten. Når du har gjennomført introduksjonen og registrert deg som bruker mottar du en QR-kode som gir deg en gratis kaffekopp hos en av SiS kafeer. Svarene dine i introduksjonen lagres i appen og QR-koden vil bli synlig på «min side».

Det er Munu Cloud som leverer løsningen på QR-kode. Denne koden kan brukes på alle SiS kafeer for å motta gratis kaffe eller få rabatter på andre varer. Munu oppretter en ID på hver bruker, som SiS spør etter for å få opprettet en QR-kode på brukeren. SiS tar kun vare på informasjon om antall kjøpte kaffekopper for å kunne ivareta tilbudet om hver 10. kopp kaffe gratis. Når det er blitt kjøpt 10 kaffekopper blir det registrert en gratis kaffekopp for deretter å nullstille alt.

Formålet med introduksjonen er å gjøre deg kjent med SiS’s tjenester. Det er i SiS’s berettigede interesse å gjøre studentene oppmerksomme på de ulike tjenestene som tilbys.

Bruken din i appen:

Når du bruker appen kan du trykke deg inn på de ulike tjenestene som tilbys av SiS. I noen tilfeller vil du rutes videre til SiS’s nettsider for videre registrering eller mer informasjon. For eksempel vil du rutes videre til treningssenterets nettsider dersom du ønsker å registrere deg som medlem. Dersom du ønsker å søke på barnehageplass blir du rutet videre til Sola kommunes nettsider. Du kan lese mer om hvordan dine personopplysninger blir behandlet for disse tjenestene på sis nettsider./studentensbeste.no

Det er installert Google Analytics i appen som benyttes til å registrere og analysere bruken og bruksmønsteret i appen. Det er Google Analytics som henter inn denne dataen, men alt av data blir anonymisert og SiS vil kun se data på aggregert nivå, det vil si sammenslått data om hva brukermassen gjør i appen.

Kartfunksjoner:

I appen finner du kart fra Google Maps og Mazemap som viser posisjonen til den aktuelle tjenesten du er ute etter eller til forelesningssaler og grupperom. Bruken av disse kartfunksjonene viser ikke din lokasjon, men dersom du ønsker dette kan du trykke på kartet og bli rutet videre til GoogleMaps eller Mazemap sine nettsider. Ved bruken av disse tjenestene er det Google eller Mazemap som er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger og du oppfordres til å lese mer om dette i deres personvernerklæring.

Overføring av personopplysninger:

Ved overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS er det nå blitt strengere krav til person- og sikkerhetsvernet. Applikasjonen driftes av Google Cloud som er en amerikansk skyleverandør, men alt av data lagres på en europeisk server lokalisert i Frankfurt.

Dine rettigheter

Du har krav på å få informasjon om hvordan SiS behandler dine personopplysninger. Denne personvernerklæringen er ment å inneholde den informasjonen du har rett til å få.

Dersom dine opplysninger er uriktige eller ufullstendige, kan du selv endre noe av dette på Min side. Her kan du endre ditt navn og ditt studiested.

Du kan be om innsyn i de opplysningene vi har lagret om deg og sletting av dine personopplysninger, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller at vi er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid, eksempelvis etter bokføringsloven. Ønsker du innsyn i dine opplysninger kan du be om dette ved å ta kontakt med oss på telefon eller e-post.

Alt av data i appen vil slettes etter ett års inaktiv bruk. Ønsker du å få slettet dine opplysninger eller protestere mot behandlingen kan du kontakte oss på telefon eller e-post.

Dersom vår behandling av dine personopplysninger er basert på våre berettigede interesser har du rett til å protestere mot behandlingen og i visse tilfeller må behandlingen opphøre eller endres.

Dersom du mener vi ikke har behandlet personopplysningene på en korrekt og lovlig måte, eller hvis du mener at vi ikke har klart å oppfylle dine rettigheter, har du mulighet til å klage over behandlingen. Du finner informasjon om hvordan du kan kontakte oss under.

Dersom vi ikke tar klagen din til følge, har du mulighet til å fremme klagen for Datatilsynet. Datatilsynet er ansvarlig for å kontrollere at norske virksomheter overholder bestemmelsene i personopplysningsloven og GDPR, ved behandling av personopplysninger.

Du finner oppdatert informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet på www.datatilsynet.no.

Slik kontakter du SiS:

Adresse:

Kitty Kiellands hus, UiS
Postboks 8600 Forus
4036 Stavanger

Telefonnummer: 51 83 33 00

E-post: sis@minsis.no