Hopp til hovedinnhold

I år feires 250-årsjubileet for naturforskeren og naturfilosofen Henrik Steffens. Steffens var født her i Stavanger og ble etter hvert kjent over hele Europa. Han var en intellektuell superstjerne. Ja, faktisk en skikkelig influenser innen filosofi, litteratur og naturvitenskap.

Steffens var en engasjert og uredd formidler og samfunnsdebattant, som slettes ikke var redd for å tale både konge og professorer midt i mot. Og han talte ofte naturens sak.

Var han forut for sin tid? Så han sammenhenger mellom naturen og mennesket som andre ikke så? Forutså han hvordan vi mennesker påvirker miljøet og naturen - og hvordan miljø og natur påvirker oss?

Og kan Steffens og naturfilosofien inspirere og hjelpe oss i arbeidet med vår tids store utfordringer som klimaendringer og tapt naturmangfold?

Velkommen til en vitenskapelig konferanse rundt akkurat dette.
Henrik Steffens – The Prophet of the Anthropocene?

Konferansen går over to dager, men det er mulig å delta på kun en av dagene. Studenter får halv pris.
På dag to blir det foredrag om rasetenking, geografi og politikk, om steiner, filosofi og debattsalonger, revolusjon og litteratur og mye mer.

Her kan du melde deg på: https://www.deltager.no/register/HenrikSteffensTheProphetoftheAntropocene250arsjubileumskonferanse_1687783947#/

Les mer:
https://www.uis.no/nb/steffenskonferanse#/