Hopp til hovedinnhold
SiS

Velkommen til årets siste forskningspub!

Dagen før "dyrenes dag" kjører vi et veldig spennende og høyst aktuelt tema:

Brisbjørnen og andre hybrider.

Hva kommer til å skje med dyrene i klimakrisens tidsalder?
Vi står midt oppi den sjette masseutryddelsen av dyrearter, og isbjørnen er en av mange arters eksistens som er truet. På Arkeologisk museum står det et isbjørnskjelett som bærer på hemmeligheter om strategier for overlevelse. Kan vi dra lærdom av fortiden, fra hybrider fra naturen og fantasidyr fra kulturen - kan arkeologien, kunsten og litteraturen vise vei?

Samtalen ledes av Guttorm Andreasen, som også spiller litt passe taffelmusikk før og etter samtalen.

I panelet sitter blant annet kunstner og kurator Tanja Thorjussen som har jobbet med kunstnerisk forskning og utvikling av kunst for utstillingen "Eden And Everything After" på Arkeologisk museum.

Professor i arkeologi, Kristin Armstrong Oma, sitter også i panelet denne kvelden. Hun har blant annet mye spennende å fortelle om vårt fantastiske isbjørnskjellett, Finn - selve logoen for alle våre sosiale mediekanaler - som står også står utstilt hos oss. Hun kan også fortelle oss om det meste som gjelder dyr i forhistorien.

Publikum kan selvsagt få gå i utstillingene fra klokken 17.00 for å nyte "Eden And Everything After", isbjørnskjellettet Finn og det er også lov å gå inn i våre klingende nye utstillinger fra jernalder og vikingtid: "Veit du nok, eller kva" samt "Fabelaktige dyr".

Her lønner det seg å legge ettermiddagen og kvelden til Arkeologisk museum ❤

Det er selvsagt helt gratis.
Kafé Ask og Embla holder åpent, med alle rettigheter.

Dørene åpner klokken 17.00 og baren holder åpen til klokken 21.

Velkommen!