Hopp til hovedinnhold
SiS

Tirsdag 17. januar er det årets første forskningspub på Arkeologisk museum, med teamet «Monstre før, nå og i fremtiden».

I panelet sitter førsteamanuensis ved Arkeologisk Museum, UiS, Astrid Johanne Nyland. Astrid er arkeolog og forsker blant annet på menneskers liv og relasjoner i eldre og yngre steinalder. For øyeblikket leder hun et fireårig forskningsprosjekt om storeggatsunamien som skylte over mange steinalderboplasser for 8150 år siden.​​​​​​​

Den andre paneldeltakeren er filmregissør og manusforfatter, Arild Østin Ommundsen. Han debuterte med spillefilmen Mongoland i 2001 og har siden laget en rekke spillefilmer, inkludert "Now it's dark", "Monstertorsdag" og "Tottori! Sommeren vi var alene". Den 7. januar er det premiere for hans nye serie "Evy og alltid" på NRK1 - men han kommer til oss for å snakke om det som satt fart på filminteressen hans da han var yngre: monsterfilmer!

Ingvil Førland Hellstrand er den tredje paneldeltageren. Hun er førsteamanuensis ved det helsevitenskapelige fakultet, avdeling for omsorg og etikk, og er kjønnsforsker. Ingvils forskningsinteresser er blant annet science fiction som metode, velferdsteknologier og posthumanistisk etikk, og arrangerte i 2020 en monsterkonferanse som trakk deltagere fra hele verden.

Samtalen ledes av journalist og programleder Guttorm Andreasen, som også er DJ og spiller litt taffelmusikk før og etter samtalen. Kafé Ask og Embla holder åpent, med alle rettigheter.

Dørene åpner klokken 18.00 og baren holder åpen til klokken 21. Gratis inngang!

Velkommen!