Hopp til hovedinnhold

Stavanger kommune inviterer til "gjenoppdagelsesfest"!

At tiden med strenge restriksjoner er over har allerede blitt spontanfeiret på mange vis. Vi har jublet og sendt opp fyrverkeri. Nå som feststemningen har lagt seg kan vi gjenoppdage hele bredden i den flotte kultur- og utelivsbyen vår.

Program lørdag Domkirkeplassen

Kl. 12.00-16.00

Opplev ferske talenter, humor, pop, rap, punk, klassisk og jazza afrobeat, på Domkirkeplassen.

12.00: Freya & Helena. Rap-duoen fra Sola vant nettopp Mablis-stipendet og skal med det spille konsert på festivalen neste år. Freya Smørdal Walker og Helena Fadnes Aardalsbakke samarbeider om låtskriving og ideer og har deltatt på UKM (Ungdommens kulturmønstring) en rekke ganger.

12.45: Sløtface. Stavangers punkestolthet som i 2017 vant Spellemannsprisen i klassen rock. Bandet ble født i Stavanger i 2012 og består av vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommeslager Nils Jørgen Nilsen. Debutalbumet «Try Not To Freak Out» ble omfavnet av fans og musikkpresse i inn- og utland. Sløtface fikk også Spellemann for albumet og har siden reist verden rundt på turné. Mellom slagene har de spilt inn sitt oppfølgeralbum «Sorry for the Late Reply». Det nye albumet beskrives av bandet selv som mer modig, rå og minimalistisk enn det forrige. Vokalist Haley Shea har latt følelser som sinne, forvirring og sårbarhet styre låtskrivingen i prosessen. Sløtface er en totalpakke. De har i årevis har jobbet beinhardt for å gi publikum upolert punkpop, med en god dose sosial rettferdighet, miljø og feminisme.

13.40: Stavanger kammermusikkfestival presenterer: Andreas Wetås Jara (cello) og Tormund Blikra Vea (gitar). Den unge duoen byr på fjåge argentinsk tango fra Astor Piazolla.

14.15: Jonahh + Kulturskolen. Jonahh er et ferskt og fengende nytt skudd i musikkfaunaen i Stavanger. Etter få konserter fikk både Jonahh og publikum fot på opptredene hans, og musikken til Jonahh koker inne på listene til NRK og strømmegiganten Spotify. På denne konserten har han med seg Johannes Gustav Lunde, Martin Elnes og Jonathan Johannessen som alle er elever fra Stavanger kulturskole.

14.45: June Kommune. Så sant hun ikke avspaserer fra kommunen og de, så kommer hun med smakebiter fra sitt nye show. June kommune dukket opp på glattisen i Stavanger da koronaen herjet som verst og vi alle trengte noe å le av.

15.20: Blåsenborg rekreasjonslag. Eggende Afrobeat-danseband inspirert av Fela Kuti som byr på både rekreasjon og folkafest! Bandet består av et knippe fine folk fra Stavangers jazzmiljø: Jens Borge, Aksel Røed, Kristoffer Riis, Skage Larsen, Heidi Kvelvane, Raymond Lavik, Thomas Torstrup, Ole Martin Rosvold og Lars Andreas Meen.

Journalist, komiker og påvirker Veronica Simoné Fjeld leder oss trygt og humørfylt gjennom programmet fra scenen. Hun lover høy energi og engasjerende programledelse.

I tillegg lover Øivind Ekeland & Co stor aktivitet i Vågen som oppladning til Viking-Haugesund.

Du finner mer info om eventet på Stavanger kommune sine hjemmesider.