mandag 3. okt. 12:14 – 14:00
Arne Rettedals Hus, Ø-120
Legg til i kalender Legg til i Google Kalender
Gratis!
Grønn uke: Hva er bærekraftig mat?
PåmeldingKontakt arrangør
Dette åpningsarrangementet setter i gang Grønn uke med en spennende samtale om bærekraftig mat.
Hvor: Arne Rettedals Hus
Når: mandag 3. oktober kl. 14:15-16:00
Hva er bærekraftig mat, og må alle være veganere for å spise bærekraftig? Hvilke matvarer er bærekraftig og hvilke er ikke? Disse og flere andre spørsmål får du svar på under denne samtalen.
Program
- Hva er bærekraftig mat? Emil Beddari, Fremtiden i våre hender (digitalt)
- Norsk selvforsyning og global matforsyning? Hvor usikre er vi? Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse
- Matens historie i et bærekraftig perspektiv. Gabriella Petrick, UiS, Postdoktor Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.
- Samtale og mulighet for spørsmål fra publikum
Samtalen ledes av Jens Kaae Fisker.
Gabriella M. Petrick, PhD er en vitenskaps- og teknologihistoriker med fokus på mat, matsystemer, bærekraft og smakens sensoriske historie.
Christian Anton Smedshaug har vært daglig leder i AgriAnalyse siden 2011 og arbeider bredt med spørsmål knyttet til økonomi, utvikling og spørsmål knyttet til verdikjeden for norsk jordbruk.
Emil Beddari er fagrådgiver i Fremtiden i våre hender og jobber med bærekraftige matsystemer, rettferdig grønt skifte og matsvinn. Han har bakgrunn som samfunnsgeograf med spesialisering innen rettferdig klima- og miljøpolitikk.