Hopp til hovedinnhold
SiS

Dette åpningsarrangementet setter i gang Grønn uke med en spennende samtale om bærekraftig mat.

Hvor: Arne Rettedals Hus

Når: mandag 3. oktober kl. 14:15-16:00

Hva er bærekraftig mat, og må alle være veganere for å spise bærekraftig? Hvilke matvarer er bærekraftig og hvilke er ikke? Disse og flere andre spørsmål får du svar på under denne samtalen.

Program

  • Hva er bærekraftig mat? Emil Beddari, Fremtiden i våre hender (digitalt)
  • Norsk selvforsyning og global matforsyning? Hvor usikre er vi? Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse
  • Matens historie i et bærekraftig perspektiv. Gabriella Petrick, UiS, Postdoktor Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.
  • Samtale og mulighet for spørsmål fra publikum

Samtalen ledes av Jens Kaae Fisker.

Gabriella M. Petrick, PhD er en vitenskaps- og teknologihistoriker med fokus på mat, matsystemer, bærekraft og smakens sensoriske historie.

Christian Anton Smedshaug har vært daglig leder i AgriAnalyse siden 2011 og arbeider bredt med spørsmål knyttet til økonomi, utvikling og spørsmål knyttet til verdikjeden for norsk jordbruk.

Emil Beddari er fagrådgiver i Fremtiden i våre hender og jobber med bærekraftige matsystemer, rettferdig grønt skifte og matsvinn. Han har bakgrunn som samfunnsgeograf med spesialisering innen rettferdig klima- og miljøpolitikk.