Hopp til hovedinnhold
SiS

mak på poteter dyrket på campus og lær hvordan vi kan produsere mer mat selv og ta vare på den maten vi har.

  • Stipendiat Sasan Zarghooni-Hoffmann. Han har dyrket poteter på campus, og vil snakke litt om hvorfor og hvordan. Hovedformålet var at mennesker uten særlig kunnskap og ferdigheter innen jordbruk skal lære sammen om hvordan vi kan øke vår selvforsyningsgrad.
  • Potetbonde Sigurd Strand Pedersen fra Gydas jordepler. Pedersen dyrker poteter tungvint og gammeldags, for smakens skyld.
  • Toppsopp-gründer Joakim Aarrestad Skarpsno. Står bak Toppsopp, Rogalands eneste soppgård. De produserer sopp på andres avfall, og er lidenskapelig opptatt av økologi og bærekraftig, ureist mat.
  • Professor Kai Victor Myrnes-Hansen ved Hotellhøgskolen. Har forsket på matsvinn på sykehjem. Han forteller om forskningsprosjektet sitt “Sustainable Food Consumption in Nursing Homes: Less Food Waste with the Right Plate Color?”


Fra klokken 11.30 serverer vi smaksprøver av potetene dyrket på campus, og sopp fra Toppsopps gård på Jåttå.