Hopp til hovedinnhold
SiS

Bli med på tankeviruskurs hos SiS helse, et mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine. Kurset er for alle som ønsker å bli bevisst på negative tankemønstre, og lære hvordan man kan endre dem.

Tidligere trodde man at tankeprosesser hos personer med psykiske plager skilte seg fra resten av befolkningen, men forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad. Dette kurset er derfor for alle – fra deg som sliter med f. eks. angst, depresjon eller lav selvfølelse, eller til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Mål med kurset

  • Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som mulig kan gi oss plager.
  • Kunnskap om det “psykologiske immunforsvaret”, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode strategier for deg selv.
  • Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  • Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til dine tanker og følelser.

Kurset går over 2 kursdager. For å få et utbytte av kurset er det vesentlig at en kan delta på begge gangene. Tilhørende dato for andre del av dette kurset er 29.10.21.

OBS: Kurset er gratis, men det er et gebyr på 300.- for å holde en plass man ikke benytter. Avmeldingsfrist er kl. 15:00 dagen før kurset.

Påmelding (velg dato i listen til høyre)Påmelding (velg dato i listen til høyre)KartKart