Hopp til hovedinnhold
SiS

Den siste søndagen i september er det duket for flotte familieopplevelser på Ullandhaug. Da inviterer flere aktører i området til aktiviteter og mat i anledning Forskningsdagene. Kjøp lokal mat og nyt utsikten mens dere lærer, smaker og lukter dere gjennom løypa.

I år blir det aktiviteter på Jernaldergården, Ullandhaug økologiske gård, Stavanger botaniske hage, Universitetet i Stavanger, Ydalir Hotel, Arkivenes Hus, Måltidets hus og Ullandhaugtårnet. I tillegg deltar Stavanger kommune med en jubileumsstand langs løypa!

Dette kan du oppleve langs matløypa

Se kart på google maps

Arkivenes Hus: Kom og bli med på leker og konkurranser med premier. Opplev utstillingen Digital Treasures som byr på mye kjekt for store og små. Her kan dere blant annet prøve dere på gaming og få med dere interessante funfacts.

Måltidets hus: Møt forskere fra Nofima, UiS Core og Blue Planet. Disse forsker blant annet på mat, bærekraft, havbruk og fiskeri. Nå står de klar for å lære deg mer om alger, tang og tare, forskning, fisk og havbruk.

Universitetet i Stavanger: Bli kjent med mat dere kan plukke selv i fjæra, som tang og tare. Dette er bærekraftig og gratis mat full av næring! Her vil det bli smaksprøver med en spennende smak av hav.

Ydalir Hotel: Bli med inn i hotellets festlokale og smak på noe av det som tilbys på menyen ved arrangementer. Barna får en barnevennlig smaksprøve i form av bakst. Hotellet tilbyr flotte rammer for festlige anledninger som bursdag, firmafest, konfirmasjon, bryllup med mer. Alle som kommer innom, er med i trekningen av et gratis weekendopphold eller en frokost for hele familien!

Botanisk hage: Hvor mange av verdens matplanter du har smakt i løpet av livet? Kom og se vår utstilling av matplanter. Det blir aktivitetsløype for barna i hagen og pop-up kafé med smaksprøver.

Jernaldergården: Delta i en lærerik sporløype og bildebingo for de minste, med premier. Du kan også prøve deg som kriger med gummisverd. Klokken 13 serveres det smaksprøver på lam tilberedt i kokegrop.

Ullandhaug økologiske gård: Se hva de gjør på gården og hvilke dyr som bor der. De som jobber på gården er klare for å svare på det du lurer på. I publikumshuset er det åpen kafé med quiz og mye godt.

Stavanger 2025: Stavanger har snart bursdag! I 2025 feirer byen du bor i og domkirka i midten 900 år. Det er lenge å vente, så på Matløypa får du en liten forsmak med en 897-årsfeiring. Besøk standen og finn ut mer om byjubileet og alle de kjekke tingene som skal skje de neste årene. Det blir selvfølgelig kake!

Ullandhaugtårnet v. Sørmarkas Venner: Ta med familien på quiz-løype rundt tårnet. Alle barn får premie. Etterpå kan dere nyte utsikten med noe godt fra Tårnkafeen.

Matløypa er en del av Forskningsdagene i Stavanger-regionen 2022.