Hopp til hovedinnhold
SiS

Den 6. April blir det en godt over snittet hyggelig kveld i Maskinhallen. Da får vi besøk av både Misty Coast og Rural Tapes!

Misty Coast er drømmepop-barnet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust, også kjent fra støy-mesterne, The Megaphonic Thrift. Etter ti år på veien med forsterkere skrudd på 11, turneer med store indiehelter som Dinosaur Jr og Stephen Malkmus, lettere tinnitus og Spellemannpris på hylla, bestemte Frøkedal og Myklebust seg for å justere oppskriften og koke i hop et nytt heksebrygg. Denne gangen skulle ikke det vakre skjules bak et teppe av støy, men popmelodien skulle få ligge oppå pleddet.

Siden Misty Coast sitt debutalbum i 2017 har bandet vært på turneer i Japan, Storbritannia og Europa, spilt et tresifret antall klubbkonserter og festivaler, blitt nominert til Spellemannprisen og mottatt strålende kritikker i både inn- og utland. Misty Coast er kjent for sine sterke gitarhooks, drøye basslinjer og fengende, drømmende vokalmelodier, og man kan trekke paralleller til band som Cocteau Twins, Mazzy Star, PJ Harvey og Broadcast. Høsten 2023 ga Misty Coast ut sitt fjerde album "Nevereverending", som er spilt inn ved spisebordet i parets leilighet på Torshov i Oslo, i fyrmesterboligen på øya Utsira og hos produsent Matias Tellez i Bergen.Rural Tapes er det instrumentale soloprosjektet til Arne Kjelsrud Mathisen, ellers kjent fra bl. a. I Was a King og The No Ones. Prosjektet har fått enorm respons internasjonalt, blant annet løftet frem av Uncut, GQ Magazine, The Independent og genierklært av Mojo, som beskrev musikken som en hybrid mellom Kraftwerk, Air, Tortoise og Serge Gainsbourg. Forrige plate, «Inner space music», ble her hjemme nominert til Edvardprisen og kåret til årets beste norske utgivelse i Klassekampen. I februar kommer Rural Tapes fjerde plate "Contact" ut på svenske Smuggler Recordings, og live er besetningen en kvartett bestående av Kjelsrud Mathisen, Øystein Braut, Lars Løberg Tofte og Sigurd Thomassen. Sjangermessig befinner bandet seg i skjæringspunktet mellom krautrock, jazz, psych rock og ambient, hele tiden med tydelige nikk til 60 -og 70-tallet.