Hopp til hovedinnhold
SiS

Er ChatGPT en trussel eller mulighet i forskning og utdanning?

Har lesekondisen til studentene falt så mye at eksamen må bli enklere? Er universitetene så redde for ChatGPT at det framover bare blir skoleeksamen med penn og papir?

Hvordan kan og bør universiteter og høgskoler møte studenter som har fått mye av skolegangen på skjerm og som er på mobilen døgnet rundt?

Og hvordan kan vi sikre at utdanningssystemet utdanner reflekterte, kritiske og demokratiske borgere når Facebook, TikTok og Google hele tiden forsøker å påvirke og styre oss?

UiS og Khrono har samlet en en samfunnsviter, en humaniora-forsker og en teknolog for å drøfte hvorvidt de store, globale nettselskapene styrer norsk utdanning og det offentlige ordskiftet.

Før panelet slipper til, vil student Mahnoor Raja belyse temaet fra studentenes side. Raja er studentrepresentant i UiS styret og en heldigital Generasjon Z-er som er på «alle» plattformer. Hun vil fortelle om sin digitale hverdag og si noe om forventninger og ønsker til digitaliseringen – eller den manglende (?) digitaliseringen av akademia.


Det blir servert gratis pizza i forkant av samtalen. Etter samtalen blir det minikonsert med A Band.