Hopp til hovedinnhold

Første spadestikk for studentenes storstue: Velferdsbygget

Onsdag 8. mars startet neste kapittel for Stavanger som studentby. SiS tok første spadestikk for velferdsbygget for regionens studenter.

– Det er en stor dag å markere første spadestikk for Velferdsbygget. Jeg heier på utviklingen av campus på Ullandhaug, og på Studentsamskipnaden i Stavanger, som stadig tar nye grep for å forbedre tilbudet til studentene. Dette er et stort og viktig skritt i riktig retning for et enda bedre studentmiljø i stavangerregionen, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Velferdsbygget blir selve hjertet i SiS, men det skal være studentene som gjør at det banker. I bygget vil man finne alle SiS’ nåværende tjenester – i tillegg til et nyopprettet tannlegetilbud – men også pub, scene, mulighet til arrangementer og aktiviteter nærmest døgnet rundt, og lokaler til studentorganisasjoner og linjeforeninger.

Velferdsbygget skal være den fysiske rammen rundt et inkluderende og sosialt fellesskap for alle studentene i regionen. Noe som er vel så viktig som pensum

– Studentene våre skal ikke bare studere i regionen, de skal også bo her, og ha gode hverdagsliv. SiS har i over 50 år gjort en kjempeinnsats for studentene, og det er bra at alle tjenestene nå samles under ett tak, samtidig som det skapes nye og inkluderende møteplasser. På denne måten blir Stavanger enda bedre og en mer attraktiv studentby, sier ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun.

Og siden dette er studentenes storstue på UiS’ campus, er det bare naturlig at det er studentene selv som tar første spadestikk – representert ved leder i Studentorganisasjonen ved UiS (StOr), Sara Bianca Beitz.

– StOr har i flere år jobbet for et bedre velferdstilbud og rammer som legger til rette for studentengasjement. Vi mener at Velferdsbygget vil være et stort løft for studentene i regionen. SiS har nå lagt til rette for en etterlengtet utvikling, og vi håper at flere griper muligheten og blir med på denne satsingen. Vi gleder oss enormt mye til å flytte inn.

Kontakt oss

51 83 33 00
sis@minsis.no
Rennebergstien 30, 4021 Stavanger

Åpningstider

Mandag: 08:30–15:00

Tirsdag: 08:30–15:00

Onsdag: 08:30–15:00

Torsdag: 08:30–15:00

Fredag: 08:30–15:00

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Last ned SiS-appen