Hopp til hovedinnhold

Vi har startet byggingen av 160 nye studentboliger på UiS’ campus

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og stavangerordfører Christine Sagen Helgø tok første spadestikk for nye studentboliger på UiS’ campus.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og stavangerordfører Christine Sagen Helgø tok første spadestikk for nye studentboliger på UiS’ campus.

7. august 2019 startet byggingen av 160 nye ettromsleiligheter på UiS’ campus, fordelt på tre bygg. Dette blir det tredje studentboligprosjektet på universitetsområdet i regi av Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

– Antall førsteårsstudenter som søker bolig hos SiS har økt de siste årene, og det samme har antall eksisterende leietakere som vil ha kontrakt for nytt et studieår. Det er derfor viktig at vi holder fokus på boligbygging, sier boligsjef i SiS, Øyvind Lorentzen.

Også forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø mener det er viktig med et forutsigbart botilbud for studentene.

– Fortsatt står mange studenter i boligkø flere steder i Norge. Derfor har studentboliger vært viktig for regjeringen, og det er gitt midler til et rekordhøyt antall boliger de siste årene. Jeg er glad for at Gosen nå kan realiseres i Stavanger, og bidra til en enda bedre studentby, sier Nybø.

Flere studentboliger på campus betyr også en styrkning av selve universitetsområdet. Undersøkelser har vist at studentene helst vil bo på, eller like ved, campus.

– Nye studentboliger er et viktig steg for å gjøre Stavanger til en mer attraktiv studentby. De vil også gjøre campus mer attraktivt, og bidra til et bedre studentmiljø ved UiS. Jeg gleder meg til å sette prosjektet i gang, sier ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø.

De nye studentboligene skal være innflyttingsklare til studiestart i august 2020. Da vil SiS ha til sammen 1.554 boliger, og en dekningsgrad på 15,1 prosent.