Hopp til hovedinnhold
TilbakeTilbake
TilbakeTilbake

Søvn er viktig

Søvn er vesentlig for god helse. Dårlig nattesøvn går ut over arbeidsevne, konsentrasjon og produktivitet om dagen. I tillegg går det ut over humør og livskvalitet. Psykisk ubalanse kan være en årsak til søvnproblemer, og et resultat av søvnproblemer over tid.

Noen opplever at det er vanskelig med innsovning, slik at de blir liggende lenge våkne før de sovner. Andre har problemer med hyppig oppvåkning og urolig søvn. Noen har en forskjøvet døgnrytme som gir stadige problemer med å komme seg opp om morgenen.

Håndtering av søvnproblemer

Det er normalt å være søvnløs en gang i blant, men dersom søvnproblemene vedvarer og går ut over hvordan du fungerer til daglig og normal trivsel, er det ekstra viktig å fokusere på god søvnhygiene. Rådene under tar sikte på å oppbygge søvnbehov, å respektere døgnrytmen og å unngå høy aktivitet om kvelden og natten.

God søvnhygiene:

Aksept av søvnløshet

Gode verktøy er viktig, men ikke alltid nok. Ved å akseptere at man ikke sover i perioder, kan man redusere lidelse eller ubehag knyttet til søvnvansker. Aksept for kroppen og søvnløsheten kan hjelpe deg på vei mot en roligere og mer balansert tilstand, som igjen gjør kroppen mer innstilt på søvn.

Be om og ta imot hjelp når det trengs

Det er mye du kan gjøre for å ta godt vare på deg selv, men dersom du kjenner at motgangen blir for tung, skal du vite at det er hjelp å få. Noen studenter har også større utfordringer og vanskeligere livserfaringer enn vi har beskrevet. Vi håper imidlertid at de fleste finner noe nyttig her. Men kanskje du kjenner at du trenger noe mer?

Utviklingsmålet for studieperioden er som tidligere sagt «å klare seg selv», men det betyr ikke at man skal klare seg alene. Å klare seg selv betyr også å samarbeide med andre og å tørre å be om hjelp. Her har vi samlet en liste over ulike hjelpetilbud. Det finnes mange som kan hjelpe deg, og SiS helse ønsker også å være her for deg som student.

Vi er her for deg om det trengs, og vi ønsker deg lykke til med studiene og studentlivet!

Kontakt Helse

51 83 33 00
samtaletilbud@minsis.no
Rennebergstien 30, 4021 Stavanger

Åpningstider

Mandag: 08:00 - 15:00

Tirsdag: 08:00 - 15:00

Onsdag: 08:00 - 15:00

Torsdag: 08:00 - 15:00

Fredag: 08:00 - 15:00

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Last ned SiS-appen